torsdag 6 november 2008

Burn After Reading

Ja då ska man väl kanske ge sig in på den kanske svåraste filmen nånsin att recensera då. Vet inte riktigt var jag ska börja eller vad jag ska skriva riktigt. Den här filmen är en i sitt slag så att säga.

John Malkovich spelar i den här filmen CIA-agenten Osbourne Cox som blir degraderad för att han har stora alkoholproblem. Han blir inte så nöjd över beslutet bestämmer sig för att sluta istället och satsa på en memoar istället. Samtidigt är hans fru Katie (spelas av Tilda Swinton) dubbelt otrogen mot honom kan man säga, dels genom att försöka ta över hans ekonomi, och dels rent otrohetsmässigt med största playern i filmen, Harry Pfarrer (spelas av George Clooney).

Sen har vi Brad Pitt som gör en skum roll och jobbar på gym, och han spelar Chad Felheimer som är någon form av gymnisse blandat med helt störd i huvudet. En dag tar han beslag på en cd-skiva som hittas i damernas omklädningsrum, och den innehåller information som får hela gymmet att tappa hakan. Massa information som läckt ut från Osbournes dator, där hans finansiella siffror blandat med lite information om CIA också. Han och Linda Litzke (spelas av Frances McDormand) bestämmer sig för att utpressa Osbourne på pengar mot skivan, eftersom Linda behöver lite extra slantar till en ganska omfattande plastik/kirurgioperation.

Det är i stort sett vad filmen handlar om och allt är en enda stor röra som det säkert är tänkt, för den här filmen är så sjukt konstig så jag finner inga ord. George Clooney t.ex. ligger runt med dom flesta brudar i den här filmen, och John Malkovich är bara störd, vilket också Brad Pitt är. Helt skumt att se dom i dessa konstiga roller. Va väl kanske ingen toppfilm så, men den är ganska rolig och sjuk så det väger upp lite.



Filmen får 3 sjukt konstiga popcorn av 5 möjliga!

//J

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se