onsdag 5 november 2008

Saw V

Ja vad ska man säga, det var ännu en Saw film så att säga. Nothing more nothing less i stort sett.

I denna film så försöker Agent Strahm (spelas av Scott Patterson) hitta en medhjälpare till Jigsaw. Han inser efter mycket pusslande hit och dit att det är Detective Mark Hoffman (spelas av Costas Mandylor) som ligger bakom, tillsammans med Jigsaw, de senaste morden p.g.a. en liten miss av Mark. Ett av mordoffren var lite för nära Mark för att han skulle kunna missa den pusselbiten. När han väl kom på detta så börja jakten på att försöka sätta dit Mark för gott.

Samtidigt som detta pågår försöker fem vilsa stjälar att klara livet undan en del kluriga passager, där det var tänkt att dom skulle gå emot sina ego-principer (som vanligt i Saw), och tänka gemensamt hur dom ska lösa problemen för att få behålla sina liv.

Den sista delen är enligt mig ändå ganska meningslös i filmen. Det är ändå jakten på Hoffman man vill följa, det är det som höjer spänningen i filmen. Den stora frågan är, hur många Saw filmer som kommer slungas ut. Saw VI ska ju tydligen komma ut nästa år, vilket den också borde p.g.a. att denna film, som vanligt inte har något riktigt slut. Det är ju inte utan att man börjar tröttna lite på samma visa om och om igen, samtidigt så måste man ändå nästan se om det är någon skillnad i dom nya filmerna som kommer ut. Hoppas iaf på ett slut i Saw VI (om den kommer).



Filmen får 3 som-vanligt-popcorn av 5 möjliga! Gillar jakten efter Mark Hoffman, det är i stort sett det enda!

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se