torsdag 20 november 2008

À l'intérieur (Inside)

Jag var sugen på lite skräck denna torsdagskväll, och kom över en skräckfilm från 2007, en fransk skräckfilm, "À l'intérieur", eller "Inside" som den också kallas.

Filmen handlar om Sarah, en fotograf och änka, som en dag hamnar i en bilolycka där två bilar är inblandade. Sarah är samtidigt med barn, men både hon och barnet klarar sig oskadda ur olyckan. Ungefär 4 månader efter olyckan är det juletider och Sarah ska föda barnet vilken dag som helst. Hon bestämmer sig för att fira julen själv hemma, p.g.a. hon inte riktigt är på humör för hon sörjer sin döda man Matthieu.

På kvällen på julafton så knackar det plötsligt på dörren. Det är en okänd kvinna som vill låna telefonen, men Sarah vill inte släppa in några främlingar, lite p.g.a. att hon bor i en form av slumkvarter. Hon hittar på lögner t.ex. som att hennes man ligger och sover, och hon vill därför inte väcka honom. Den mystiska kvinnar replikerar med att säga att hennes man kan inte ligga och sova, eftersom han är död. Då börjar Sarah att få kalla kårar och verkligen vägrar att släppa in henne, vilket är förståeligt. Sen börjar Sarah kolla runt i alla fönster efter kvinnan och vart hon tog vägen. Till slut vaknar hon upp av att kvinnan sitter i sängkanten med en sax mot hennes putande mage. Vem är kvinnan egentligen, och vad vill hon?

Den här filmen är en riktig splatterfilm, som stundtals är ganska äcklig p.g.a. själva principen i vissa grejer. Annars tycker jag att filmen är en medioker skräckfilm där själva splatterscenerna får en att minnas "Bad Taste", och liknande klassiska filmer. Samtidigt så blev jag jäkligt tagen psykiskt sett vissa stunder. DOCK så är ju filmen på franska också ska tilläggas så det är ju lite synd att missa någon textrad då och då.



Filmen får 3 splashiga popcorn av 5!

//J

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det som får dig att säga splatterfilm?

Our wasted lives sa...

nej jag vet inte, virknålar i halsen så det sprutar blod längs väggar t.ex. vill ju inte avslöja hela filmen här, men det är ju min åsikt att kalla den så då!

Mvh
J

Anonym sa...

Okej. Men jag har en fråga till. Ska det se ut som på bilden i min länk?

http://img234.imageshack.us/my.php?image=skadetvarazk4.png

Anonym sa...

din blogg helt gratis och få fler besökare!
TopVisitor-http://flerb.topplista.com

 
Blogglista.se