måndag 3 november 2008

Traitor

Som filmens titel antyder så handlar denna film om förräderi åt alla håll och kanter. Vad gör man om man fått ett uppdrag som infiltratör åt den Amerikanska regeringen att försöka komma in i en utav världens största islamska grupper inom terrorism, där man samtidigt börjar bli som en i gänget på motståndarsidan.

Samir Horn (spelas av Don Cheadle) är ingenjör och före detta bombspecialist i Amerikanska arméns specialstyrka. Han är född i Sudan, och är därav också en troende muslim. Han gör sig ett namn i den muslimska världen där han säljer vapen och bomber. En dag åker han in i fängelse i Jemen med ett gäng som han skulle sälja sina varor till. Han blir välkomnad i gänget där Omar är ledare. Deras relationer blir starkare och starkare efter dom lyckats fly från fängelset.

FBI-agenten Roy Clayton (spelas av Guy Pearce) är Samir på spåren genom hans och Omars framfart i Europa med diverse terrordåd. Men, lägger Roy för mycket krut på att få fast Samir istället för att sikta på de lite högre etablerade terrorledarna?

Storyn i filmen är faktiskt helt okey! Man får en inblick i hur man värvar unga att offra sina liv för sin religion, samt hur det faktiskt går till, och kan gå till i dagens samhälle. När som helst, var som helst kan det hända, en bomb som smäller av. Samtidigt känns filmen lite lam och avslagen stundtals, vilket sänker värdet på den lite.



Filmen får 3 självmordsbenägna popcorn av 5 möjliga! Riktigt bra, förutom dom avslagna delarna där man tappar lite i spänningen.

//J

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se