måndag 20 oktober 2008

The Bank Job

I september 1971 skedde ett bankrån i London, Baker Street närmare bestämt. Detta var en ganska stor skandal eftersom regeringen låg bakom det hela så det tystades ner relativt snabbt. Efter några dagar så var allt som bortfluget, trots att det stals grejer för över 3 miljoner pund som man aldrig hittat igen.

Min favorit Jason Statham är såklart med i denna film som sig bör. Han spelar Terry Leather som driver en liten bilfirma och är en gammal small time crook. Terry träffar Martine Love (som spelas av Saffron Burrows) en dag och hon säger att hon behöver hjälp att råna en bank. Martine blir anlitad av regeringen för att få tag på sensuella bilder på Prinsessan av Storbritannien som de helst inte vill att ska komma ut, så om Martine fixar bilderna så slipper hon att åka in i fängelse för ett brott hon begått. Terry samlar ihop sitt gamla small time crooks-entourage och börjar fila på sitt största brott någonsin!

Helt okey film, och med tanke på att den är verklighetsbaserad så blir den lite sjukare. Jason Statham är ju klockren som vanligt, så det är definitivt en film jag kan rekommendera!



Filmen får 4 sprängda popcorn av 5! Rätt rolig och bra film!

//J

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se