tisdag 21 oktober 2008

Doomsday

Doomsday är en film som utspelar sig i Storbritannien, närmare bestämt i Skottland i början av filmen. Vad händer om ett dödligt virus sprider sig, ungefär som unga tjejgäng på sin första charterresa till Sunny Beach? Jo, det blir katastrofala följder.

Viruset sprids snabbt som sagt, och man bestämmer sig för att skärma av skottland från övriga storbrittanien med en stor mur. Alla innanför murarna är menade att dö. En liten tjej vid namn Eden Sinclair (spelas av Rhona Mitra) får dock "turen" att fly från sin mamma och Skottland med soldater som drar till England. Detta utspelar sig år 2008 för övrigt. 25 år senare börjar viruset ta fart igen, fast i England denna gång. Där får man följa Eden som någon form av säkerhetstjänstsoldat. Man hade upptäckt genom kameror att det fanns liv 22 år efter att man trodde alla var döda i Skottland, genom folk som gick på gatorna, så man bestämmer sig för att skicka ett team till Skottland för att hitta motgiftet. Eden blir ansvarig för uppdraget, och hon får 46 timmar på sig, men det blir inte så lätt som de först trodde!

Ja, vad ska man säga, mixar man filmerna "Armageddon" med "Waterworld" och "Ivanhoe", samt släng in ett virus, så kommer man ganska nära den här filmen. Ganska nygammalt tänkande ändå får man ge till Neil Marshall som har skrivit filmen. Man inser dock när man ser filmen att man vore ganska hjälplös ifall något sånt här virus skulle spridas så snabbt, och virus är ju svåra att förutse!



Filmen får 3 smittade popcorn av 5! Mycket tack vare att Waterworld och Armageddon är ett par filmer som ligger varmt om hjärtat!

//J

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja.... ganska bra till en början men sen spårade det ur ... kan man inte köra ifrån en gammal buss och gamla 30-talsbilar på raksträckorna så är det något fel.. :P

Our wasted lives sa...

haha ja, speciellt med en Bentley Continental GT, den tycker man borde dra ifrån lite bättre än bussar och gamla 30-talsbilar haha En annan miss är ju att den inte har några repor efter flera sammandrabbningar med bilarna. I slutet dock har den några repor, men inte så mycket. =)

//J

Anonym sa...

Jo jag menar det.. annars var det en ganska skön film..

 
Blogglista.se