onsdag 15 oktober 2008

Iskariot

Då kommer första recensionen på en svensk film på den här sidan. "Iskariot" är en film som handlar Adam (spelas av Gustaf Skarsgård), som är en "springpojke" till drugdealern Masen (spelas av Michael Nyqvist). En dag blir Adam rånad på sin leverans han ska göra med knark, och han blir satt rätt hårt i skiten genom det. Masen tvingar honom att antingen hitta knarket eller också betala värdet av knarket i pengar eller livet.

Adam vet inte vad han ska göra, så han försöker ta hjälp av sin bror Valle (spelas av Jacob Ericksson), som är en före detta drugdealer som sedan sadlat om till läkare. Valle säger att Adam får försöka lösa sin skit själv, men blir lite knäsvag när Adam säger att han inte kommer kunna lösa härvan och därigenom bli dödad. Valle bestämmer sig att försöka hjälpa Adam som verkligen vet hur man gör saker värre när man redan är nära döden.

Återigen har man i Sverige lyckas producera en medioker film om en story som säkert hade kunnat slagit igenom i USA. Problemet är att man har inte de resurser som krävs för att få den genomslagskraft som man kan få i t.ex. USA. Jag menar, Michael Nyqvist försöker agera som någon form av B-kopia till Tony Montana i "Scarface", och han misslyckas nåt så katastrofalt mycket. Nej, skärpning i Svensk produktion av film, det här håller inte!



Filmen får 2 SF-popcorn av 5!

//J

Följ min blogg med bloggkoll

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se