fredag 10 oktober 2008

The Girl Next Door

Vill ni se en film som kommer göra er så upprörd så ni bara vill ta er igenom tv-rutan och sopa på de i filmen, så ska ni definitivt se "The Girl Next Door".

Filmen handlar om, som ni säkert förstår, en tjej (Meg) som med sin syster (Susan) bor hos deras släkt efter att deras föräldrar dog i en bilolycka som tjejerna också var iblandade i, men klarade sig. Förutom att Susan har fått extra benstöd som hon knappt kan ta sig fram på.

En dag träffar Meg en pojke som heter David, som snabbt fattar tycke för Meg, och även vice versa. Vad David inte vet är att Meg och hennes syster har ett rent helvete i huset där de bor. Meg får ingen mat, hon blir misshandlad av ett pojkgäng som leds av Meg's faster Ruth. En dag binder de fast Meg's armar i rep som de spänner åt, så hon hänger i armarna. Där får hon hänga i några dagar. Anledningen till detta är att Ruth och pojkarna försöker tvinga fram ett erkännande om att hon är en slampa, att hon fingrar sig själv m.m. Men Meg har inte gjort nåt i den stilen.

David klarar inte av att se henne lida, så han försöker hjälpa henne så gott han kan, men det går lite trögt. Kommer han att lyckas?

Jag har nog sällan varit så upprörd och mått så dåligt som när jag såg den här filmen. Man sitter och är så förbannad filmen igenom, så man bara vill ha ihjäl Ruth och hennes pojkentourage. Man får extra mycket känslor eftersom filmen är baserad på sanna händelser, där Sylvia Marie Likens var med om liknande grejer. Detta kan du läsa mer om här.



Filmen får 4 upprörda popcorn av 5! Riktigt mycket känslor i filmen!

//J

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se