onsdag 8 oktober 2008

The Strangers

En skräckfilm som faktiskt har sina sweetspots. Skräckfilmer är och har alltid varit en av mina favoritgenrer och "The Strangers" gör mig faktiskt inte besviken! Trots att nya skräckisar ofta är lite urballade nuförtiden tycker jag!

Filmen handlar om ett par, James Hoyt (spelas av Scott Speedman) och Kristen Mckay (spelas av Liv Tyler), som kommer hem efter en ganska dyster kväll där James har fått fetnobben för att han har friat och fått nej som svar. Det börjar knacka på dörren och där står en tjej som letar efter en person som James och Kristen aldrig hört talas om.

James åker sen iväg för att fixa ett ärende och lämnar Kristen ensam. Helt plötsligt börjar skumma grejer hända. Konstiga ljud och knackningar bland med lite annat skrämmer livet ut Kristen. James kommer hem och försöker lugna ner Kristen och har lite svårt att tro på henne, tills han börjar fatta att nåt är fel! Vilka är dessa personer som bär mask, och vem är den unga tjejen?

Filmen är inspirerad genom sanna händelser. Många rykten om vilka händelser cirkulerar på nätet, t.ex. att Bryan Bertion (killen som skrivit filmen) inspirerats från sin barndom när främlingar knackade på dörren och frågade efter folk som inte bodde där, och senare fick han reda på att det skett massa inbrott i kvarteret där han bodde. Dock så ska han i en intervju varit väldigt road över ryktena som spreds på nätet och sagt att han hämtat inspiration från boken "Helter Skelter" som handlar om morden av Mansonfamiljen.



Filmen får 4 popcorn av 5! Helt klart sevärd iaf!

//J

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se